Ana Sayfa“Bauhaus’u Yeniden Düşünmek”
Kısa Film Yarışması
HaberlerÖnceki YarışmalarKitaplarFilmİletişim

Şartname

TMMOB

Mimarlar Odası Ankara Şubesi

Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi

“ BİR DÜŞÜM VAR, KENT DÜŞÜM VAR”

ÇOCUKLAR İÇİN FİKİR VE RESİM YARIŞMASI

A- YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI:

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi Çocuk ve Mimarlık  çalışmaları kapsamında “Çocuk Dostu Şehir Ankara” çalışmaları hedefiyle, Bir Düşüm Var, Kent Düşüm Var” yarışmaları ile çocukların yaşamak istedikleri Ankara’ya dair beklentilerini, hislerini, düşlerini, paylaşmasına katkıda bulunmayı ve yaratıcılıklarını ortaya koymalarını, 2 kategoride (Fikir Projesi ve Resim) açığa çıkartmayı amaçlamaktadır.

“Kenti, çocuklarla birlikte, çocuklar için yeni fikirlerle yeniden, üretmek” fikrinden yola çıkarak çocukların yaşadıkları mekânı, sokağı, mahalleyi sorgulamasını, kentin doğal ve kültürel zenginliğinin farkına varmasını, kentin problemleri üzerine düşünerek kendi yaşamak istedikleri kenti, mahalleyi, sokağı vs. kurgulamalarını ve kendi yarattıkları düşlerle kendilerini ifade etmelerine olanak tanımak amacıyla “çocuk katılımının” gerçekleşmesi hedeflenmektedir.

“ Bir Düşüm Var, Kent Düşüm Var”  yarışması iki ayrı yaş grubuna (10–13 ve 14–17) yönelik ve 2 ayrı kategoride düzenlenmektedir.

B- YARIŞMAYA KATILMA ESASLARI VE BİÇİMİ:

Yarışma tek kademeli olarak düzenlenmiş olup, 2 ayrı kategoride ve iki ayrı yaş grubunda yapılacaktır.

1- Fikir Yarışması:

10-13 yaş arası ( 1999, 2000,2001,2002 doğumlular)

14-17 yaş arası ( 1995, 1996,1997,1998 doğumlular)

2- Resim Yarışması:

10-13 yaş arası ( 1999, 2000,2001,2002 doğumlular)

14-17 yaş arası ( 1995, 1996,1997,1998 doğumlular)

Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Yarışmaya Ankara’da ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyanlar katılabilirler. Yarışmaya katılım  için aşağıdaki bilgi ve belgelerin sağlanması gerekmektedir:

• Yarışmaya katılanların http://cocuk.mimarlarodasiankara.org adresi üzerinden, tek kişi iseler yarışmacı adayının; adı, soyadı, açık adresi, okul adı, sınıfı, telefon ve faks numaraları, e-posta adresi, yarışmaya bir ekip olarak girilmesi durumunda, ekip liderinin adı, soyadı, açık  adresi, okul adı, telefon faks numaraları, e-posta adresi bilgilerinin olduğu katılım formlarını doldurmuş olmaları gerekmektedir.
  • Yarışmaya ekip halinde girilmesi durumunda, ekibin içerisinden bir kişinin katılım formunu doldurması yeterlidir.
  • Çalışmaların özgün olması şart olup tamamı ya da bir kısmı daha önce herhangi bir yere gönderilmemiş, hiçbir yerde yayımlanmamış ya da uygulanmamış olmalıdır. Ulusal ya da uluslar arası yarışmalara daha önce katılmış olan çalışmalar, ödül almış olsun ya da olmasın, bu yarışmaya katılamazlar.
  • Yarışmaya her kategoride en çok iki eser gönderilebilir.

C- YARIŞMA TAKVİMİ VE ESERLERİN TESLİMİ:

1- Yarışma Takvimi:

Yarışmanın ilanı ........................................................................................    25 Ocak 2012

Eserlerin Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne
ulaşması veya teslimi için son tarih...........................................................     28 Mayıs 2012

Kazananların açıklanması.........................................................................     11 Haziran  2012

Eserlerin sergilenmesi, kolokyum ve ödül töreni  .....................................    15 Haziran  2012

2- Eserlerin Teslim Günü, Yeri ve Şartları:

• Eserlerin ve kimlik zarflarının en geç 28 Mayıs 2012 günü saat 18.30’a kadar TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin aşağıdaki adresine ulaşmış olması gerekmektedir:

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi
Konur Sokak 4/3
06650 Yenişehir, ANKARA

D- YARIŞMACILARA SAĞLANAN VERİLER:

Yarışmacılar TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk ve Mimarlık Çalışmalarına yönelik bilgi ve belgelere http://cocuk.mimarlarodasiankara.org ve www.mimarlarodasiankara.org adresi üzerinden ulaşabilirler.

E- YARIŞMACILARDAN İSTENENLER, KİMLİK ZARFI, AMBALAJ, YARIŞMA DIŞI BIRAKILMA ve GIZLİLİK:

1- Kategorilere Göre İstenen Bilgiler:

1.1 Kategori- Fikir Yarışması:

• Yarışmacılar, fikirlerini, düşlerini ya da öykülerini anlatan metinleri, hem basılı hem de elektronik kopya olarak 8 takım teslim edilecektir.

1.2. Kategori- Resim Yarışması:

• Resimlerin boyama tekniği serbesttir. Kalıcı özelliği olmayan ( kurşun kalem, kömür vs) malzemeler kullanılamaz. Fotokopi, yapıştırma, mozaik yöntemiyle veya bilgisayar ortamında hazırlanan resimler kabul edilmeyecektir.
  • Kullanılacak resim kağıdının kısa kenarı 30 cm, uzun kenarı 50 cm olmalıdır. Resimler, kenarlarında 5 cm çerçeve kalacak şekilde kartonlara (paspartu) yapıştırılmalıdır. Yarışmaya en fazla 3(üç) resim ile katılabilir.
  • Resmin ön yüzüne hiçbir bilgi yazılmayacaktır. Rumuzlar resimlerin arka sol köşesine yazılacaktır.

2- Kimlik Zarfı:

Yarışmacılar; eserlerin teslim edildiği ambalajın içine, eser ile aynı rumuzu taşıyan, kategorisi belirtilmiş ve üzerinde Bir Düşüm Var, Kent Düşüm Var Yarışması- ( Kategori İsmi-Yaş Grubu) Kimlik Zarfı” yazılı bir zarf koyacaklardır.

Kimlik zarfının içine yarışmaya katılan kişinin/ ya da ekipte yer alan kişilerin (1) Kimlik Bilgisi, (2) Yazışma adresleri, (3) Vesikalık fotoğraf, (4) Okuduğu okul ve sınıfı, (5) Diğer iletişim bilgileri (telefon ve e-posta) iki kopya olarak düz bir kâğıda yazılacak, bunlar içini göstermeyen zarfa konulacaktır.

3- Ambalaj:

Ambalajların üzerine; eser ile aynı rumuz kullanılıp,

Bir Düşüm Var, Kent Düşüm Var” Yarışması- ( Kategori İsmi/ Yaş grubu)
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi
Konur Sokak 4/3  06650 Yenişehir, ANKARA” adresi yazılacaktır.

4- Yarışma Dışı Bırakılma:

a-Eserin, CD-ROM’un, ambalajın veya kimlik zarfının herhangi bir yerinde eserin sahibini belirten işaret bulunması halinde eser yarışma dışı bırakılır.
b-Kimlik zarfının veya içeriğinin eksik olması halinde eser yarışma dışı bırakılır.
c-Rumuzda eksiklik veya yanlışlık yapılması halinde eser yarışma dışı bırakılır.
d-Aynı eserle birden fazla yarışmaya katılım sağlanamaz. Birden fazla yarışmaya gönderilen aynı eser, tüm yarışmalardan değerlendirme dışı bırakılır.

F- GİZLİLİK
:

Yarışmanın tüm aşamalarında, gerek eserlerin teslimi gerekse değerlendirilmesi sırasında katılanların kimliği gizli tutulacaktır.

• Teslim edilen tüm belgelerde (eser, kimlik zarfı, CD ROM,  ambalaj) KİMLİKLER GİZLİ olacaktır.
  • Her eserde bir RUMUZ olacaktır. Rumuz, 2 cm. yüksekliğinde iki harf ve dört sayıdan oluşacak ( örnek: NL 4608) ve teslim edilen bütün belgelerin (eserin, CD-ROM’un, kimlik zarfının, ambalajın) sol üst köşesine (fotoğraf ve resimlerin arka yüzüne) yazılacaktır.
  • Eserlerin tesliminden sonra raportörler tarafından teslim alınan bütün belgelerin üzerindeki rumuzlar kapatılacak ve  rumuzun yerine bir sıra numarası konulacaktır. Jüri eserleri sadece bu sıra numarası ile tanıyacaktır.

G- DANIŞMAN JÜRİ ÜYELERİ, SEÇİCİ KURUL VE RAPORTÖRLERİN  İSİM VE KİMLİKLERİ:

1.Kategori- Fikir Yarışması:

1- Danışman Jüri Üyeleri:

A.İmran Karaman, Mimar

Ethem Torunoğlu, Öğr.Gör.Dr., Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü

Fatih Söyler, Mimar

Müge Artar, Öğr.Gör.Doç.Dr., Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü

Zahide Erdal, Mimar

2- Seçici Kurul Üyeleri:

Bülent Altay, Mimar

İnci Özyörük Güney, Mimar

Pelin Özgümüş, Mimar

Şekibe Aslan, Mimar

Yiğit Acar, Mimar, Arş.Gör., ODTÜ Mimarlık Fakültesi

Z.Ebru Aksoy, Mimar

Zeynep Önen, Mimar

3- Raportörler:

Bilge Binbir, Mimar

Deniz Üçer, Mimar

Mustafa Koç, Mimar

2.Kategori- Resim Yarışması:

1- Danışman Jüri Üyeleri:

Cemile Mumcu Okyay, Mimar

Çağlayan Efendioğlu Öz, Mimar

Fatma Tuna Gürlek, Mimar

Metin Peker, Mimar

Songül Üzgün, Mimar

2- Seçici Kurul Üyeleri:

Feride Tok, Mimar

Filiz Onat, Mimar

Gülderen Zegerek, Mimar

K.Mükremin Barut, Mimar

Leman Ardoğan, Mimar

M.İlhan Gülgeç, Mimar

Murat Sayın, Karikatürist

Muteber Osmanpaşaoğlu, Mimar

Vedat Ağca, Mimar

3- Raportörler:

Ayşe Gökçe Yücel, Mimar

Birsen Yüceses, Mimar

Özgür Bayramoğlu, Mimar

H- ÖDÜLLER /HER İKİ KATEGORİ ve YAŞ GRUBU İÇİN AYRI OLMAK ÜZERE:

1.Kategori- Fikir Yarışması:

1.Ödül                                 Dizüstü Bilgisayar
2.Ödül                                 Tablet Bilgisayar
3.Ödül                                 Fonksiyonel Müzik Çalar

2.Kategori- Resim Yarışması:

1.Ödül                                 Atölye Tipi Şövale-Tuval Seti
2.Ödül                                 Ahşap Resim Çantası
3.Ödül                                 Boya-Fırça Seti

I- SONUÇLARIN AÇIKLANMASI:

• “ Bir Düşüm Var, Kent Düşüm Var”  Yarışması sonuçları 11 Haziran 2012 tarihinde açıklanacaktır.
  • Ödül kazanan, özel ödül grubuna giren ve yarışmaya katılan  tüm  eserler için  ödül töreni 15 Haziran 2012 tarihinde gerçekleşecektir.

K- TELİF HAKKI VE ESERLERİN GERİ VERİLMESİ:

• Tüm eserlerin telif hakkı müelliflere ait olacak, ancak yarışmayı düzenleyen TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi müellifin veya müelliflerin isimlerini belirtmek koşulu ile eserleri yayınlama hakkına sahip olacaktır.
  • Yarışmaya katılan eserler, katılımcılara geri verilmeyecektir.
  • Yarışmaya katılanlar bu koşulları kabul ederler.