Ana SayfaEtkinliklerHaberlerYarışmalarKitaplarFilmKamu Spotuİletişim

Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları 10 Yaşında

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin 10 yıldır sürdürmekte olduğu Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları’nı anlatan belgesel filminin gala gösterimini 24 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Mimarlık, kent ve çevre kültürünü çocuklarla paylaşmak, çocukların ve mimarlığın yaratıcılığını harmanlayarak; çocuk kültürü ile mimarlık kültürünü buluşturmak amacıyla okul öncesi, ilk ve orta öğretim çağındaki çocuklara yönelik olarak okullarda ve okul dışı buluşmalarda 20.000 çocukla yürütülen çalışmalarda; 10 yıldır biriktirdiklerimizden hazırlanan belgeselin 24 Mart’ta Ankara Sanat Tiyatrosu’nda yapılan gala gösterimine büyük ilgi oldu.Yüzün üzerinde üyemizin katılımıyla gerçekleşen film gösteriminde, çalışmaların mimarı olan çocuklar, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülçin Uysal ve Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy da gala gösterimine katılanlar arasındaydı.

Yaratıcılıklarını özgür bırakarak, düş dünyalarından tasarımlar oluşturan çocuklar, bugüne kadar birçok etkinlikte yer aldı. Çocukların özgür dünyasına adım atan, ve çocukları adım adım  özgürleştiren Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi, bugüne kadar çocuklarda kent ve çevre bilinci oluşturan, farkındalık yaratan bir çok atölye çalışmasına ve etkinliğe imza attı. Okullarda gerçekleştirilen“1000 Mimar 1000 Okulda” projesiyle ve okul dışındaki atölye çalışmaları ile birçok çocuğa ulaşıldı. Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve birçok kurumla ortak çalışmalar düzenledi.

Gala gösteriminden sonra, Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi Yürütücüleri söz alırken; konuşmacılardan Özlem Dengiz Uğur, birçok etkinliğe oğlunun katılımını sağladığını ve bu çalışmaların çok verimli sonuçlar verdiğini belirterek son iki yıldır kendisinin de okullarda ve okul dışında gerçekleşen çalışmalara katıldığını ve herkesin çocuklardan öğreneceği ve onlarla paylaşacağı çok şey olduğunu söyledi. 22 yaşında bir üniversite öğrencisi olan Barış Karakuş ise 10 yıl önce bu çalışmalara katıldığını çocukların hayalgüçlerinin gelişmesi ve çocuklara farklı bakış açıları kazandırması açısından çalışmaları çok olumlu bulduğunu belirtti.